یک‌میلیارد دلار ارز برای تأمین واکسن کشور اختصاص داده شد

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: در دولت تصمیم گرفته شد با وجود تنگناهای ارزی دولت تأمین واکسن یک اولویت باشد و در همین راستا یک‌میلیارد دلار ارز برای تأمین واکسن کشور اختصاص داده شد.

به گزارش بیداربورس،  اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور صبح امروز (دوشنبه) همزمان با هفته هلال احمر در مراسم افتتاح و رونمایی از خانه‌های هلال، با اشاره به اینکه ایران همواره با تهدیدات سوانح طبیعی و اجتماعی متعدد و متنوعی روبه‌رو بوده است، ‌ تصریح کرد: این تهدیدها می‌تواند همه ابعاد زندگی مردم را تحت تأثیر قرار دهد که باید برای حل این بحران‌ها و مواجهه با تهدیدات چاره‌اندیشی کرد.

وی با بیان اینکه مهمترین مسئله برای حل بحران‌ها توانمندسازی جامعه و نهادهای حکومتی در زمان مواجهه با آنهاست، خاطرنشان کرد: باید اصلی‌ترین سؤال برای نخبگان و مسئولان کشور این باشد که چگونه باید جامعه را توانمند کرد تا عوارض حوادث طبیعی و بحران‌ها به حداقل برسد و زندگی مردم تهدید نشود.

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه هیچ دولت و حکومتی به‌تنهایی در قالب نظام بوروکراسی رسمی قادر به حل بحران‌ها نیست، گفت: بار حل این بحران‌ها از یک سو بر دوش دولت و نهادهای حکومتی و از سوی دیگر وابسته به مشارکت و همبستگی مردم است.

جهانگیری تأکید کرد: دولت و حکومت باید فعال، بابرنامه و آینده‌نگری سیاست‌های لازم را پیاده‌سازی نماید تا جامعه در زمان بروز بحران‌ها بی‌پناه نباشد. موفقیت در این امر تکیه بر همبستگی و مشارکت مردم و جامعه مدنی دارد.

وی گفت: باید از ویژگی‌های منحصر به فرد خیرخواهی، همبستگی و مشارکت بالای مردم به‌عنوان یک سرمایه در اختیار حکومت برای حل بحران‌ها در کشور استفاده کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به حوادث زلزله کرمانشاه و سیل فروردین ۹۸ و همچنین شیوع بیماری کرونا در چهار سال گذشته، اضافه کرد: آنچه مشهود است و بسیاری را در کشور به وجد آورد حضور بی‌سابقه، بی‌نظیر و کارساز مردم در زمان بروز این حوادث بود تا جایی که مردم سیستان و بلوچستان که خود در شرایط سخت زندگی و با حداقل امکانات به‌سر می‌برند به‌دنبال آن بودند تا کمک‌های مردمی خود را حتی به‌صورت حضوری به دست مردم زلزله‌زده کرمانشاه برسانند.

جهانگیری سازماندهی و ساماندهی نهادهای مسئول در زمان بروز بحران‌ها را از راهکارهای مهم مدیریت بحران در کشور نام برد و گفت: باید قابلیت این سازمان‌ها به‌ویژه جمعیت هلال احمر را بالا ببریم و به همین منظور سازمان مدیریت بحران و شورای‌عالی برای سیاست‌گذاری با یک قانون خوب تشکیل شد تا همه نهادهای نظام و حاکمیتی در زمان بحران‌ها حضور مؤثر داشته باشند.

وی همچنین گفت: به‌طور مشخص چند سازمان در زمان بحران‌ها نقش کلیدی دارند که مهمترین این سازمان‌ها جمعیت هلال احمر است که باید به نقطه‌ای برسد تا از قابلیت‌های بسیار بالا برخوردار شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه جمعیت هلال احمر در سال‌های گذشته کارنامه و سابقه درخشانی داشته است، ادامه داد: اقدامات این جمعیت تا جایی بوده که توانسته است در مسئله ساماندهی خود ۵۴۰۰ خانه هلال در سراسر کشور به‌ویژه در روستاهای دورافتاده راه‌اندازی کند.

جهانگیری همچنین با اشاره به ایجاد ۱۱ مرکز امداد و نجات در مناطق مختلف کشور و ایجاد پایگاه‌های امداد هوایی و اورهال بالگردهای امدادی توسط جمعیت هلال احمر، بر ضرورت افزایش بالگردها و تجهیزات این جمعیت، تأکید کرد و گفت: باید قابلیت جمعیت هلال احمر برای مقابله با حوادث طبیعی به‌صورت جدی بالا رود تا نه‌تنها در داخل کشور بلکه در منطقه پرآشوب، ‌ پرتنش و ملتهب خاورمیانه، کشوری با ظرفیت بالای ایران بتواند در موارد و بحران‌های مختلف به مردم ایران و منطقه کمک‌رسانی کند که البته جمعیت هلال احمر در این زمینه عملکرد بسیار خوبی داشته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، شیوع بیماری کرونا و مقابله با آن را یکی از موضوعات جدی در دستور کار کشور برشمرد و ادامه داد: در اوایل شیوع ویروس کرونا تأمین تجهیزات حفاظتی مورد نیاز مردم، کادر پزشکی و بیمارستان‌ها مهمترین دغدغه کشور بود اما کارنامه بخش بهداشت و درمان در تجهیز تخت‌های بیمارستانی و آی‌سی‌یو و ابزار مورد نیاز مردم در زمان شیوع کرونا و در مدت زمان کوتاه بسیار درخشان بود.

معاون اول رئیس‌جمهور با یادآوری اینکه "در روزهای نخستین شیوع کرونا ۲۰۰ هزار ماسک در روز تولید می‌شد و دغدغه کشور این بود که چگونه کادر درمان را به ماسک تجهیز کنیم"، افزود: در آن زمان و برای واردات ماسک به کشور مانع‌تراشی‌های بسیاری انجام می‌شد اما الآن علاوه بر تأمین نیازهای مردم، صادرات ماسک انجام می‌شود و به تولید روزانه ۲۷ میلیون ماسک رسیده‌ایم.

جهانگیری با اشاره به نظرسنجی‌های انجام‌شده در اوایل شیوع بیماری کرونا در خصوص آسیب‌پذیری مردم، تأکید کرد: پانزده ماه از شیوع بیماری کرونا در کشور گذشته است و همه ابعاد زندگی مردم را تحت تأثیر قرار داده است و باید جامعه را به‌گونه‌ای مدیریت کنیم تا تمام این ابعاد نظارت و برنامه‌ریزی شود.

وی ادامه داد: مرحله اول مدیریت کرونا در کشور به‌عهده ستاد ملی کرونا است که باید تلاش شود هرچه سریعتر واکسیناسیون رایگان و عمومی در کشور انجام شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه بخشی از بار انجام واکسیناسیون در کشور بر دوش جمعیت هلال احمر است، تصریح کرد: میزان واکسن وارداتی نشان می‌دهد که در زمینه تأمین و خرید واکسن خارجی جهشی رخ داده است و در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت بحث و صریحاً تصمیم‌گیری شد که با وجود تنگناهای ارزی دولت تأمین واکسن یک اولویت باشد و در همین راستا یک‌میلیارد دلار ارز برای تأمین واکسن کشور اختصاص داده شد.

جهانگیری همچنین بحران کم‌آبی را یکی دیگر از دغدغه‌های کشور عنوان و تأکید کرد: ایران در منطقه‌ای خشک و با فشار جدی از نظر منابع آبی قرار دارد که در سخنرانی‌های قبلی خود به آن تأکید کرده‌ام نباید اجازه دهیم برخی چالش‌ها تبدیل به ابرچالش و برخی بیماری‌ها تبدیل به بیماری مزمن در کشور شود.

وی با بیان اینکه در دهه‌های گذشته راهکارهای مناسب برای حل مسئله کم‌آبی در کشور اتخاذ نشده است، ادامه داد: ایران همواره با مسئله آب روبه‌رو است و سال جاری نیز میزان بارش‌ها به‌شدت کاهش یافت و با خشکسالی جدی روبه‌رو هستیم که از الآن آثار خود را در همه مسائل اقتصادی، ‌ اجتماعی و فرهنگی نشان خواهد داد.

معاون اول رئیس‌جمهور بر ضرورت همبستگی جامعه برای مقابله با خشکسالی در کشور تأکید کرد و گفت: خشکسالی یکی از مهمترین مسائل در کشور است و ممکن است برخی از مردم فکر کنند که آب مورد نیاز آنها توسط سایر مناطق کشور برداشت می‌شود و به همین منظور در فشار قرار گرفته‌اند که باید صاحب‌نظران، تریبون‌داران و نخبگان کشور در چنین مقطعی کمک نمایند همبستگی مردم آسیب نبیند و مردم نسبت به یکدیگر بدبین نشوند.

جهانگیری از وزارت نیرو درخواست کرد با اولویت‌بندی و برنامه‌ریزی مناسب به‌گونه‌ای اقدام کند که آب آشامیدنی مورد نیاز مردم در سال جاری با مشکل روبه‌رو نشود.

وی ادامه داد: سازمان مدیریت بحران نیز باید با کمک به کشاورزان مشکلات این بخش از جامعه در زمینه تأمین آب را حل نماید تا در این سال خشکسالی دچار مشکل نشوند. البته دولت نیز علی‌رغم وجود مشکلات و محدودیت‌ها برای حل این مسئله آمادگی کامل دارد.

معاون اول رئیس‌جمهور در ابتدای سخنان خود هفته هلال احمر و روز جهانی صلیب سرخ را به همه کسانی که در این نهاد به‌صورت داوطلبانه و یا مسئول مشغول فعالیت هستند تبریک گفت.

جهانگیری با تأکید به اینکه "هرچقدر فرصت پیش بیاید تا درباره خدمات ارزشمند هلال احمر در حوادث مختلف قدردانی کنیم باز هم کم و اندک است"، ادامه داد: امدادگران جمعیت هلال احمر از اصلی‌ترین نهادهایی هستند که همواره در لحظات اول حادثه به انسان‌های آسیب‌دیده و نیازمندِ کمک، کمک‌رسانی می‌کنند که باید همواره سپاسگزار اعضای جمعیت هلال احمر باشیم.

وی همچنین با توجه به منابع کم‌نظیر طبیعی، انسانی و اجتماعی ایران ادامه داد: باید با وجود این منابع ایران را تبدیل به کشوری پیشرفته کنیم و زندگی خوب برای مردم ایران فراهم نماییم.

معاون اول رئیس‌جمهور با اظهار اینکه در کمتر کشوری ظرفیت بالای منابع معدنی، موقعیت جغرافیایی و نیروی جوان تحصیل‌کرده کنار یک همبستگی مردمی قرار می‌گیرد، ادامه داد: باید با وجود چنین شرایطی پیشرفت‌های خوبی در کشور به‌وجود می‌آمد و قطعاً با برطرف کردن نقص‌های موجود می‌توان از این ظرفیت‌ها استفاده مطلوب‌تر کرد.

همچنین پیش از سخنان معاون اول رئیس‌جمهور حجت الاسلام و المسلمین معزی نماینده ولی فقیه در هلال احمر با تأکید بر اینکه آیین مقدس اسلام نسبت به امداد و نجات انسان‌ها اهتمام ویژه‌ای دارد، ادامه داد: جمعیت هلال احمر با هدف خدمت به مردم در قالب مردمی پدید آمد و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نه‌تنها تغییر نام پیدا کرد بلکه نشان داد که همانند دیگر فعالیت‌ها در جمهوری اسلامی ایران از سرشت مردم‌سالاری برخوردار است.

وی با یادآوری اینکه جمعیت هلال احمر کنار دولت همواره به‌دنبال کمک‌رسانی به مردم ایران بوده است، گفت: باید اعتبار این جمعیت را در سراسر کشور بالا ببریم و مردم همواره این جمعیت را در اذهان خود حاضر ببینند.

کریم همتی رئیس جمعیت هلال احمر نیز با ارائه توضیحاتی درباره اقدامات و دستاوردهای این جمعیت به‌ویژه در دوران شیوع بیماری کرونا تأکید کرد: این جمعیت در طرح شهید سلیمانی به‌عنوان یکی از سه ضلع مهم اجرای این طرح بود.

وی با اشاره به اقدامات این جمعیت در منطقه ادامه داد: در حادثه بندر بیروت جمعیت هلال احمر به‌عنوان اولین سازمان امدادرسان در لبنان حضور یافت و با تأسیس یک بیمارستان صحرایی به مردم آسیب‌دیده در این حادثه کمک نمود.

وی ادامه داد: در چند سال گذشته به ۶ کشور درگیر جنگ در منطقه و همه طرف‌های جنگ پیشنهاد ارسال کمک داشته‌ایم.

وی با اشاره به کمک‌های نقدی و غیرنقدی سایر کشورها و همچنین خیّرین به این جمعیت در زمان حوادث طبیعی در کشور، ادامه داد: تمامی این کمک‌ها بین گروه‌های هدف تقسیم شد که البته دولت نیز پشتیبانی‌ها و حمایت‌های خوبی همواره از این جمعیت داشته است.

در پایان این مراسم نیز از کتاب حماسه سرخ که در زمینه جانفشانی‌های امدادگران جمعیت هلال احمر در دوران دفاع مقدس به نگارش در آمده است با حضور معاون اول رئیس‌جمهور رونمایی شد.

کد خبر 3283

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =